معرفی 10 فیلم در مورد اختلال دو قطبی (بخش اول)

از منابع معتبر برآورد شده است که 4.4 درصد آمریکایی ها در مقطعی از زندگی خود دچار اختلال دوقطبی می شوند. برای افرادی که با اختلال دوقطبی زندگی می کنند مهم است که در فیلم و تلویزیون به آنها پرداخته شود. با این حال، رسانه ها اغلب در اوج و پایین ترین سطح احساسی این وضعیت، اغراق می کنند.
افراد مبتلا به اختلال دوقطبی می توانند مشابه سایر افراد باشند. آنها همانند مردم عادی پیر و جوان هستند، میتوانند در مشاغلی عالی مشغول به کار شوند و رابطهای عادی با دوستان و خانواده خود دارند. ارائه دقیق تر و جامع تر در مورد این بیماری می تواند به افزایش آگاهی جامعه از این بیماری و کاهش انگ زدن در زمینه بیماریهای روانی کمک کند.
در زیر به برخی از فیلم ها و برنامه های تلویزیونی ساخته شده که شامل شخصیتی با اختلال دوقطبی بوده و این نقش را به خوبی بازی کردهاند پرداخته شده است. این فیلمها این کار را با نشان دادن تجربه دورههای جنون و همچنین خلق و خوی فوق العاده ضعیف که میتواند بخشی از اختلال دوقطبی باشد، انجام دادند.
این شخصیتها دارای خانواده، دوستان و همکارانی هستند که به سلامت خود اهمیت میدهند. برخی از این فیلم ها و نمایش ها به چالش مراقبت از عزیزان مبتلا به اختلال دوقطبی می پردازند.
در بسیاری از این نمایش ها و فیلم ها، تصمیمات درمانی بررسی و به چالش کشیده می شوند. درست مانند زندگی واقعی، این می تواند سفری باشد برای یافتن گزینه های مناسب مراقبت و درمان برای شما یا کسی که دوستش میدارید.
1- دفترچه امیدبخش (Silver Linings Playbook)
بازیگران: برادلی کوپر ـ جنیفر لاورنس ـ رابرت دنیرو و …
فیلم نامه: دیوید اُ. راسل براساس کتابی از متیو کوئیک
کارگردان: دیوید اُ. راسل
۱۲۲دقیقه؛ محصول آمریکا؛ سال ۲۰۱۲
ستاره ها: ۳/۵ از ۵

این فیلم در سال 2012 بر اساس کتابی نوشته متیو کوئیک ساخته شده است. این فیلم درباره مردی است به نام پت که با قانون مشکل پیدا می کند و در بیمارستان روانی به سر می برد.
تشخیص پزشکان در بیمارستان این است که پت مبتلا به اختلال در قطبی است. مثل خیلی از افراد دیگر پت نیز در پذیرش این تشخیص پزشکان مشکل دارد و قبول اینکه مبتلا به اختلال دو قطبی است برای پت بسیار سخت است. پس از خروج از بیمارستان، پت دوباره با والدین خود به خانه می رود.
پت قبل از رفتن به بیمارستان ازدواج کرده بود و در مدرسهای به عنوان معلم کار می کرد. او بسیار مصمم است میتواند زندگی قبلی خود را پس بگیرد و به آرامی زندگی کند. پت همانند بسیاری دیگر از مبتلایان به بیماری اختلال دو قطبی از احساسی که دارو به او میدهد خوشش نمی آید و فکر می کند که به این داروها نیازی ندارد. او تصمیم می گیرد که خودش به تنهایی مشکل اختلال دو قطبی خود را حل کند.
این فیلم به خوبی حالت های جنون را به تصویر می کشد: پت اعمال پیچیده ای را برای به دست آوردن همسرش انجام می دهد. گاهی اوقات، او به سرعت صحبت می کند، هر ایده ای را که در ذهنش می گذرد فاش می کند و به سختی می خوابد.
همچنین این فیلم نشان می دهد که چگونه خانواده و دوستان وی به اختلال دوقطبی او واکنش نشان می دهند. آنها عاشق و حامی او هستند. دیدن نقش دوستان و خانواده در بهبود پت در این فیلم بسیار عالی به نمایش گذاشته شده است.

2- هوملند (Homeland)
بازیگران : Claire Danes, Mandy Patinkin, Rupert Friend, F. Murray Abraham
نویسنده : Alex Gansa, Howard Gordon
کارگردان : N/A
55دقیقه؛ محصول آمریکا؛ سال ۲۰۱1
امتیاز IMDB از 10 : 8.3

میهن” نمایشی است که از سال 2011 تا 2020 ساخته و به نمایش گذاشته شد. در homeland یک مامور سیا به نام کری که دارای اختلال دوقطبی است حضور دارد.
کری با بازی کلر دانز معتقد است که یک اسیر جنگی آمریکایی و در واقع جاسوس القاعده است. بسیاری از مردم از این زندانی به عنوان یک قهرمان تجلیل می كنند، اما غریزه كری خلاف این را به او می گوید.
این سری یک بازی هیجان انگیز موش و گربه است، با کری درخشان به همراه بازی سطح بالای خود. کری این توانایی را دارد که سریع فکر کند، نقشه های پیچیده را بکشد و خودجوش باشد. این ویژگی ها ممکن است ناشی از اختلال دوقطبی کری باشند و این ویژگی به او کمک کرده است تا به عنوان یک مامور سیا نقش خود را به خوبی ایفا کند.
استرس مداوم موقعیت او عوارضی را به دنبال دارد و مدیریت اختلال دوقطبی او را دشوارتر می کند.

3- مجموعه Degrassi: The Next Generation
بازیگران : جردن تودسی، استفن بروگرن، ملیسا مک اینتایر، مونرو چمبرز، دیانا کسلوس و …
نویسنده : kit hood
کارگردان : Philip Earnshaw
30دقیقه؛ محصول کانادا؛ سال 2001
امتیاز IMDB از 10 : 7

این مجموعه تلویزیونی کانادایی از سال 2001 تا 2015 پخش شد. این جدیدترین قسمت از نمایش های Degrassi است که در دهه 1980 و 1990 پخش میشد. این سریال، نمایشی گروهی از دانش آموزان را دنبال می کند که با چالش های مختلف و معمولی برای نوجوانان روبرو هستند. این فیلم به دلیل داشتن شخصیت های واقعی در موضوعات، بسیار تمجید می شود. این مجموعه دارای دو شخصیت مبتلا به اختلال دوقطبی است: الی گلدزورثی و کریگ منینگ. آنها در غیر این صورت نوجوانان با دوستان، روابط و رویاهای عادی هستند. بیننده می بیند که چگونه زندگی با اختلال دوقطبی بر زندگی آنها و افراد اطراف آنها تأثیر می گذارد. در واقع در هر مجموعه “Degrassi” شخصیت هایی با شرایط روانی وجود داشته اند.

4- مایکل کلیتون (Michael Clayton)
بازیگران : جرج کلونی، تام ویلکینسون، تیلدا سوئینتن، سیدنی پولاک و …
نویسنده : تونی گیلروی
کارگردان : تونی گیلروی
119دقیقه؛ محصول آمریکا؛ سال 2007
امتیاز IMDB از 10 : 7.2

این فیلم در سال 2007 ساخته شده و یک تریلر حقوقی قوی درباره یک شرکت حقوقی است که وظیفه دارد از یک شرکت غول پیکر و بسیار گناهکار دفاع کند. بنابراین خطر و تنش در این فیلم زیاد است.
تام ویلکینسون نقش آرتور ادنز را بازی می کند. او یک وکیل ارشد در این شرکت است که با اختلال دوقطبی زندگی می کند. با این حال، او داروهای خود را مصرف نمی کند و در حالی که در دادگاه است دچار یک جنون می شود. او از پرونده حذف شد این فیلم به موضوعات سختی مانند عدم مصرف دارو و بستری شدن غیر ارادی می پردازد.

5- خرس همیشه قطبی (Infinitely Polar Bear)
بازیگران : مارک روفالو، زوئی سالدانیا، کیر دولی و …
نویسنده : Maya Forbes
کارگردان : Maya Forbes
90دقیقه؛ محصول آمریکا؛ سال 2014
امتیاز IMDB از 10 : 7

این فیلم در سال 2014 بر اساس دوران کودکی مایا فوربس نویسنده و کارگردان ساخته شده است.
داستان فیلم در دهه 1970 رخ می دهد. پدر خانواده، کامرون (مارک روفالو)، با اختلال دوقطبی زندگی می کند. وقتی مادر خانواده وارد مقطع دبیرستان می شود، از خانواده دور می شود و کامرون مراقبت از دختران را بر عهده می گیرد. این فیلم نشان می دهد که چگونه اختلال دوقطبی می تواند یک خانواده را مختل کند. کامرون در طول دوره های جنون خود خلاق و خودجوش است. او سرشار از زندگی و ایده است. این برای خانواده او هم جذاب و هم ناامید کننده است. زندگی با پدرشان برای دختران آسان نیست. کامرون گاهی اوقات مصرف داروهای خود را متوقف می کند و در عوض سعی می کند با الکل خود درمانی کند. چالش های زیادی در این فیلم بررسی شده است، اما عشق زیادی نیز وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید