فواید مصرف جینسینگ با ماست و شیر

لبنیات فواید زیاد و متنوعی برای بدن انسان دارد. عمدهترین دلیلی که همیشه برای مصرف شیر و لبنیات ذکر میشود تامین کلسیم مورد نیاز برای بدن است. اما تامین کلسیم، تنها خاصیت و فایده لبنیات برای بدن ما نیست. لبنیات میتواند منبعی برای تامین ویتامین دی، فسفر و سایر منابع معدنی و ویتامینی هم باشد. حتما اطلاعات خوبی در مورد فواید مصرف جینسینگ دارید. مطالعات انجام شده نشان میدهد که با افزودن جینسینگ به ماست یا شیر یا سایر محصولات لبنی، میتوانید با یک تیر، دو نشان بزنید. با این کار، علاوه بر بهره بردن از خواص فوقالعاده محصولات لبنی، میتوانید از خواص بی نظیر این شاه گیاه گیاهان دارویی نیز بهره ببرید. علاوه بر این محققین نشان دادند که افزودن جینسینگ به محصولات لبنی، خواص آنتیاکسیدانی این محصولات را بالا میبرد. آنتیاکسیدانها میتوانند از شما در برابر بسیاری از بیماریهای مزمن، مراقبت کنند. تا انتهای این مطلب با من همراه باشید.
روزانه چه مقدار لبنیات باید مصرف کنیم؟
نیاز شما به لبنیات، به عوامل مختلفی وابسته است. از جمله این عوامل، سن، جنس، قد، وزن و سطح فعالیت شما در طول روز میباشد. همچنین به عوامل خاصی چون بارداری یا شیردهی نیز بستگی دارد.
طبق آمار اعلام شده از سایت https://www.myplate.gov/ حدود 90 درصد آمریکاییها به اندازه کافی لبنیات مصرف نمیکنند. “پس فقط ما نیستیم که کم شیر میخوریم”. به گفته زهرا عبداللهی، مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، سرانه مصرف لبنیات در ایران بهطور سالانه 70 کیلوگرم میباشد. این در حالی است که طبق گزارش سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، استاندارد جهانی سرانه مصرف شیر و لبنیات برای هر فرد باید ۳۰۰ کیلوگرم در سال باشد که ایران از این استاندارد بسیار عقب است.

چرا خوردن یا نوشیدن لبنیات مهم است؟
خوردن یا نوشیدن لبنیات، سبب استحکام استخوانهای شما میشود. گروه غذایی لبنیات همچنین برخی مواد مغذی حیاتی را به بدن شما میرساند. از جمله این مواد مغذی میتوان به کلسیم، پتاسیم، ویتامین D و پروتئین اشاره کرد.
مواد مغذی موجود در لبنیات شامل:
- کلسیم
- پتاسیم
- ویتامینهای A، D و B12
- ریبوفلاوین
- پروتئین
- پتاسیم
- زینک
- کولین
- منیزیم
- سلنیوم
پس همانطور که مطالعه کردید، محصولات لبنی وسیلهای عالی برای رساندن مواد مغذی مورد نیاز به رژیم غذایی ما هستند و به همین دلیل میتوان آنها را غذاهایی کاربردی در نظر گرفت. این روزها محصولات ترکیبی زیادی را مشاهده میکنیم. ماستهای پروبیوتیک و یا شیرهای غنی شده با ویتامین D یا امگا 3. حتی محصولاتی را مشاهده میکنیم که حاوی طعم دهندههای طبیعی هستند. این محصولات ممکن است حاوی فنلها و پلی فنلها باشند. فنلها و پلی فنلها، ترکیباتی هستند که از گیاهان استخراج میشوند و به راحتی در شیر حل میشوند. محققان بر این باوراند که فنلها و پلی فنلها، منابع خوبی از آنتی اکسیدانهای طبیعی هستند. این ترکیبات میتواند برای پیشگیری از بیماریهای مزمن از جمله بیماریهای عروقی، سرطان و بیماری آلزایمر مفید باشد.

فواید مصرف جینسینگ در ترکیب با ماست یا شیر
محققان دریافتند که جینسینگ میتواند یک کاندیدای مناسب برای اضافه شدن به محصولات لبنی باشد. ترکیب جینسینگ با محصولات لبنی، میتواند یک غذای کامل و با فواید بینظیر باشد. جینسینگ قرمز، شاه گیاه گیاهان دارویی، یک داروی گیاهی بسیار محبوب است. در طب گیاهی و در طب سنتی از جینسینگ برای افزایش طراوت و افزایش تندرستی استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: فواید مصرف جینسینگ، مضرات و نحوه مصرف
جینسینگ قرمز، از بخارپز شدن ریشه جینسینگ تهیه میشود. در طی فرایند بخار پز شدن، ساپونینهای موجود در جینسینگ افزایش پیدا میکند. ساپونینها، ماده موثره موجود در جینسینگ میباشند. ساپونینها دارای اثرات ضد سرطان، ضد دیابت و ضد فشار خون میباشند. به گفته محققان، به نظر میرسد ساپونینهای موجود در جینسینگ، افراد سیگاری را در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت میکند و خطر ابتلا به سرطان مرتبط با سیگار کشیدن را در آنها کاهش میدهد.
محققان بررسی کردند که آیا محصولات لبنی ترکیب شده با جینسینگ قرمز میتوانند اثرات آنتی اکسیدانی بیشتری داشته باشند یا خیر؟ چرا خاصیت آنتی اکسیدانی مهم است؟ مهم ترین فایدهای که آنتی اکسیدان بر روی بدن میگذارد؛ مانع از ایجاد رادیکالهای آزاد میشوند و همچنین در از بین بردن این رادیکالهای آزاد به بدن کمک میکنند.
بیشتر بخوانید: خواص جینکو بیلوبا
دانشمندان، عصاره جینسینگ قرمز را به شیر و ماست اضافه کردند و مخلوطها را با استفاده از چندین سنجش آنتی اکسیدانی آنالیز کردند. آنها همچنین از تکنیکی برای یافتن آسیب وارده به DNA نیز استفاده کردند. هدف این کار بررسی اثرات ژنوتوکسیک فراورده لبنی حاصل شده بود. اثرات ناشی از مواد شیمیایی، به اطلاعات ژنتیکی سلولها آسیب میرساند و باعث جهشهایی میشود که ممکن است منجر به سرطان شود.
ماست ترکیب شده با جینسینگ دارای بالاترین میزان آنتی اکسیدان
نتایج تحقیقات نشان داد که محصولات لبنی ترکیب شده با جینسینگ قرمز، حاوی فنل بیشتری نسبت به محصولات لبنی بدون مکمل هستند. بیشترین مقدار پلی فنل در ماست ترکیب شده با جینسینگ یافت شد. شیر فاقد جینسینگ، کمترین محتوای پلی فنول (کمترین اثر آنتیاکسیدانی) را داشت. شیر ترکیب شده با جینسینگ،بیشترین مقدار فلاونوئید را داشت. فلاونوئید نیز یک ترکیب آنتی اکسیدانی بسیار قوی است.
با افزودن جینسینگ به ماست و شیر فعالیت آنتی اکسیدانی آنها بیشتر شد
نتایج تحقیقات همچنین نشان میدهد که ماست و شیر ترکیب شده به جینسینگ، دارای اثرات آنتی اکسیدانی بالاتری نسبت به ماست معمولی و شیر فاقد جینسینگ هستند. این اثرات در تمام غلظتهای آزمایش شده مشاهده شد. این نتایج مطابق با نتایج تحقیقات قبلی است که نشان میدهد ماست گیاهی دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بالاتری نسبت به ماست ساده است.
بیشتر بخوانید: معرفی بهترین گیاهان دارویی و خواص آنها – 9 گیاه دارویی برتر
محافظت در برابر آسیب به DNA ما
محققان همچنین به یک اثر محافظتی احتمالی مکمل جینسینگ پی بردند. محافظت از DNA ما در برابر آسیب ناشی از مواد شیمیایی. طبق تحقیقات انجام شده، محققان آسیب DNA کمتری در ماست حاوی جینسینگ نسبت به ماست معمولی مشاهده کردند، اگرچه تفاوت قابل توجهی بین شیر ترکیب شده با جینسینگ و شیر معمولی مشاهده نشد.
طبق این نتایج بدست آمده، محققان به این نتیجه رسیدند که غنیسازی محصولات لبنی با جینسینگ قرمز به دلیل فعالیت آنتیاکسیدانی بالا، نویدبخش ساخت محصولات لبنی با مزایای سلامتی بسیار است.
منابع:
- https://www.myplate.gov/eat-healthy/dairy#:~:text=Why%20is%20it%20important%20to,%2C%20vitamin%20D%2C%20and%20protein.
- https://www.yogurtinnutrition.com/adding-ginseng-to-yogurt-or-milk-may-boost-their-health-benefits/
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30100515/
دیدگاهتان را بنویسید