خواص زردچوبه برای سلامتی

چه آشپزی کردی باشید و چه آشپزی نکرده باشید، حتما با زردچوبه آشنایی دارید. طبیعتا میدانید که زردچوبه چقدر میتواند طعم دلنشین و دلپذیری به غذای شما بدهد. اما خوشمزه کردن طعم غذا تنها مزیت و فایده زردچوبه نیست و این ادویه خوش رنگ، دارای خواص بسیار شگفت آوری برای سلامتی ما میباشد. اگر بخواهم بهصورت خیلی خلاصه بگویم، زردچوبه یک ضد التهاب و یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است. تا انتهای این مطلب با من همراه باشید تا شما را با مزایا و فواید زردچوبه آشنا کنم.
زردچوبه چیست؟
زردچوبه ادویهای است که از ریشه گیاه کورکوما لونگا که گیاهی چند ساله از خانواده زنجبیل است به دست میآید. ماده اصلی فعال موجود در زردچوبه کورکومین است. رنگ زرد زردچوبه، ناشی از کورکومین است. گنجینه فوق العاده و راز فواید عجیب زردچوبه، در فواید کورکومین نهفته است. کورکومین دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است. محققان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا زردچوبه ممکن است به بیماریهای ناشی از التهاب کمک کند یا خیر؟ بیماریها التهابی از آرتریت گرفته تا کولیت اولسراتیو.
خواص زردچوبه برای سلامتی
این ادویه به راحتی به اسموتیها و کاری اضافه میشود. زردچوبه در موارد زیر فواید بسیار خوبی را نشان میدهد:
الف) زردچوبه التهاب را کاهش میدهد:
در شرایط مزمن که التهاب شروع به تاثیر بر بافتهای بدن شما میکند؛ مصرف زردچوبه ممکن است برای شما مفید باشد. یک مطالعه روی بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو انجام شد. نتیجه این مطالعه نشان داد که کسانی که 2 گرم کورکومین در روز همراه با داروهای تجویزی مصرف میکردند، نسبت به افرادی که این دارو را به تنهایی مصرف میکردند، روند بهبودی سریعتر و بهتری را طی کردند.

ب) زردچوبه میتواند حافظه را بهبود بخشد:
کارآزمایی بالینی دیگری نشان داد که مصرف 90 میلی گرم کورکومین و به مدت دو بار در روز به مدت 18 ماه به بهبود عملکرد حافظه در بزرگسالان بدون زوال عقل کمک کرد. محققان فکر میکنند که کاهش التهاب مغز و خواص آنتیاکسیدانی کورکومین، منجر به کاهش کمتر در شناخت عصبی، که توانایی تفکر و استدلال است، میشود. کورکومین همچنین ممکن است در جلوگیری از پیشرفت بیماری آلزایمر نقش داشته باشد. البته در این باره باید تحقیقات بیشتری انجام شود.
بیشتر بخوانید: نقش جینسینگ در درمان آلزایمر
ج) کاهش درد با زردچوبه
زردچوبه همچنین در طب سنتی چین و آیورودا سالهای سال است که برای درمان آرتروز استفاده میشود. تحقیقات نشان میدهد که مصرف عصاره زردچوبه میتواند بهطور بالقوه درد ناشی از استئوآرتریت را کاهش دهد، اگرچه مطالعات بیشتری هنوز مورد نیاز است.
د) زردچوبه و نقش آن در کاهش رادیکالهای آزاد:
زردچوبه دارای خواص آنتی اکسیدانی است. مطالعهای نشان داد که زردچوبه ممکن است با خنثی کردن رادیکالهای آزاد، از بدن شما در برابر آسیبهای ناشی از این رادیکالهای آزاد محافظت کند. مطالعه دیگری نشان میدهد که اثرات آنتی اکسیدانی زردچوبه ممکن است باعث تحریک فعالیت سایر آنتی اکسیدانها نیز شود.
ه) کاهش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی با زردچوبه:

زردچوبه با توانایی خود در کاهش التهاب و اکسیداسیون، میتواند خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. مطالعات نشان میدهد که زردچوبه ممکن است به معکوس کردن روند بیماری قلبی کمک کند. در افراد سالم میانسال و مسن که به مدت 12 هفته مکمل کورکومین مصرف کردند، تولید اندوتلیال شریان مقاومتی – که نقش مهمی در فشار خون بالا دارد – افزایش یافت. در نتیجه بالا رفتن فشار خون در این افراد کنترل شد.
مطالعه دیگری روی 121 نفر که جراحی بای پس عروق کرونر انجام داده بودند، انجام شد. چند روز قبل و بعد از جراحی، گروهی که روزانه 4 گرم کورکومین مصرف میکردند، 65 درصد کاهش خطر حمله قلبی را در بیمارستان مشاهده کردند.
زردچوبه همچنین ممکن است هنگام استفاده همراه با دارو، برای مدیریت سطح کلسترول نیز مفید باشد. تحقیقات نشان میدهد که کورکومین بیخطر است و ممکن است با کاهش سطوح معینی از کلسترول، از افرادی که در معرض خطر بیماری قلبی هستند محافظت کند. اگرچه همچنان مطالعات بیشتری برای بررسی میزان و نوع موثر زردچوبه مورد نیاز است.
بیشتر بخوانید: فواید مصرف جینسینگ در ماست و شیر
و) زردچوبه و مبارزه با افسردگی:
اگر افسردگی دارید، پروتئین معروف به فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) در شما کاهش یافته است و هیپوکامپ شما که به یادگیری و حافظه کمک میکند، شروع به کوچک شدن میکند. مطالعهای نشان داد که کورکومین میتواند سطح BDNF را افزایش دهد و ممکن است این تغییرات را معکوس کند.
مطالعه دیگری نیز انجام شد. این مطالعه نشان میدهد که کورکومین به اندازه فلوکستین (پروزاک) در کاهش علائم افسردگی موثر است. کورکومین همچنین ممکن است سطح سروتونین و دوپامین را در شما افزایش دهد – این مواد شیمیایی در مغز شما هستند که خلق و خو و سایر عملکردهای بدن را تنظیم میکنند.

ز) زردچوبه به پیشگیری از سرطان کمک میکند:
بر اساس چندین مطالعه انجام شده، کورکومین ممکن است بر رشد و توسعه داروهای ضد سرطان تأثیر بگذارد. یک مطالعه که بر روی سرطان کولورکتال متمرکز بود، شاهد کاهش 40 درصدی تعداد ضایعات در روده بزرگ در مردان مبتلا به این سرطان بود.
ک) زردچوبه و نقش آن در تنگی واژن:
زردچوبه راه حل موثری برای تنگ کردن واژن است. زردچوبه با جلوگیری از افتادگی دیواره واژن مانع از گشادی واژن میشود. این گیاه بهترین گزینه برای زنان یائسه است چرا که زردچوبه میتواند از آنها در برابر خشکی واژن و گرگرفتگی ناشی از یائسگی محافظت کند.
زردچوبه یک درمان بالینی ثابت برای ساخت یک واژن تنگ است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله طرز استفاده زردچوبه برای تنگی واژن بخوانید.
ارزش غذایی زردچوبه
در حالی که پزشکان معمولاً مصرف 500 میلی گرم زردچوبه را برای دو بار در روز همراه با غذا را توصیه میکنند، دوز مناسب برای شما به سلامت کلی شما بستگی دارد. مصرف بیشتر همیشه بهتر نیست، بنابراین برای اطلاع از دوز مناسب، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
به گفته Hopsecger : «مصرف زردچوبه تا 8 گرم در روز بیخطر است، اما توصیه من کمی کمتر است: 500 تا 1000 میلیگرم در روز برای جمعیت عمومی (یعنی جمعیت سالم).
او اضافه می کند که برای جذب بهینه، سعی کنید زردچوبه را همراه با چربیهای مفید برای قلب مانند روغنها، آووکادو، آجیل و دانهها مصرف کنید.
در حالی که عوارض جانبی زردچوبه کم است و تداخل دارویی تاکنون گزارش نشده است؛ در صورت مشاهده عوارض جانبی، مصرف زردچوبه را متوقف کنید. زردچوبه ممکن است باعث نفخ شود و یک نگرانی نظری وجود دارد که ممکن است با داروهای لخته کننده خون تداخل داشته باشد. همچنین در صورت ابتلا به بیماری کیسه صفرا از مصرف آن اجتناب کنید.
همیشه قبل از شروع یک مکمل غذایی جدید با پزشک خود صحبت کنید، زیرا ممکن است با سایر داروهایی که مصرف میکنید تداخل داشته باشند. شما میتوانید روی زردچوبه بهعنوان مکمل حساب کنید اما این مکمل نمیتواند جایگزین دارو باشد.
Hopsecger هشدار میدهد: “هیچ مکمل غذایی نمیتواند جایگزین داروها یا حتی یک رژیم غذایی کامل شود.” “اگر رژیم غذایی شما ضعیف است، مصرف مکمل کورکومین هیچ چیز معجزه آسایی ندارد.”
نحوه استفاده از زردچوبه
می توانید زردچوبه را به عنوان مکمل یا به عنوان ادویه در غذاهای خود استفاده کنید.
طبیعی است که کورکومین موجود در مکملها اثر قویتری دارد. داروسازان کورکومین را بهصورت خالص استخراج میکنند و با دوز مشخصی در کپسولها قرار میدهند. استفاده از زردچوبه بهعنوان ادویه، نمیتواند آن اثرات خارق العاده کورکومین را بگذارد اما بی تاثیر هم نیست. همچنین استفاده از زردچوبه راهی عالی برای پخت غذایی بدون نمک است.
زردچوبه را میتوان به موارد زیر اضافه کرد:
- اسموتی
- شیر
- سوپ
- تخم مرغ
- کلوچه
- برنج
- سبزیجات سرخ شده
در این مطلب از مطالب سایت آرانا، در مورد مزایا و خواص زردچوبه مطالعه کردیم. خواندیم که زردچوبه میتواند به کاهش التهاب کمک کند و به درمان ناخوشیهای تحریک کننده مانند سرطان و ورم مفاصل هم کمک میکند. خواندیم که این مزایای بالقوه و فوق العاده زردچوبه به خاطر وجود ترکیباتی مانند کورکومین است. زردچوبه ادویهای خاص با فواید بسیار زیاد برای دستگاه عصبی عصبی است. زردچوبه همچنین میتواند برای سلامت قلب و عروق ما مفید باشد. ممنون که تا اینجا با ما همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید